Kookwinkel voor heel Nederland

Agenda
21 okt Lodge Dutch Oven; de alleskunner

Het wordt weer tijd voor stoverijen en andere stoere gerechten! Vanmiddag gaan wij  aan de slag met herfstige bereidingen in het onverwoestbare gietijzer van Lodge. Je zal zien dat er niet alleen met een heerlijk zonnetje en tropische temperaturen buiten kan worden gekookt en gegeten. De pannen van Lodge, en de Dutch Oven in het bijzonder, staan het hele jaar door hun mannetje.

Kom gezellig langs om een hapje te proeven en je aan het vuur te warmen.

Zondag 21 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur.

25 okt Workshop Messen Slijpen

Inschrijven via www.kookpunt.nl.
Kosten: 49 euro 


Leer aanzetten en slijpen als de beste van onze messenexpert Janine! Met haar tips krijg je zelfs de botste messen weer scherp, en er is niks zo handig als een vlijmscherp mes voor al je keukenklusjes. 

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om je mes vlijmscherp te krijgen. Je leert werken met aanzetstalen, keramiek, leren stroppen en wetstenen. Naast het slijpen zal er ook aandacht besteedt worden aan het onderhouden van een scherp mes. Als je het snijvlak van een mes onder een microscoop zou bekijken, zou je zien dat er allemaal kleine 'tandjes' op zitten. Tijdens verscheidene snijklusjes buigen deze tandjes om, en met het slijpen maak je deze weer egaal.

Voor het slijpen of polijsten zijn allerlei instrumenten verkrijgbaar. Slijpstenen, slijpstaven, slijpsystemen, elektronische mogelijkheden en zelfs on-the-go slijphulpen. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort mes, het materiaal, je wensen en je ervaring ermee. We leggen in deze workshop de focus vooral bij het slijpen op wetstenen.

Tip: Neem ook je favoriete eigen mes(sen) mee! Je begint met oefenen op een testmes van ons, maar uiteindelijk kun je de nieuw geleerde technieken ook op je eigen mes botvieren.
 

Donderdag 25 oktober van 15.00 tot 17.00 uur.

25 okt CookSpoint: Riedel Tasting

Zoveel wijnen, zoveel glazen. Wijn komt het best tot z'n recht in een passend glas. Zo zal je bijvoorbeeld geen rode wijn drinken uit een champagneflûte. De why's en de how's achter dit alles gaan we vandaag uitgelegd krijgen door de (wijnglazen)experts van het Oostenrijkse Riedel. Zij zullen je met alle liefde hun schitterende kristallen drinkglazen en ander glaswerk tonen en je laten proeven en ervaren waarom dat ene wijntje stukken beter smaakt als je het uit glas A drinkt dan uit glas B.

De Riedel Tasting zal niet, zoals misschien verwacht, plaatsvinden aan het Noordplein maar bij CookSpoint ( Vareseweg 85, 3047AT, Rotterdam.)

Donderdag 25 oktober tussen 17:00 en 19:00 uur.

26 okt Orthomoleculair koken door Eetbeest.nl

Annemiek van der Kolk van Eetbeest is orthomoleculair therapeut. Orthomoleculair eten wil zeggen dat wat je eet of drinkt in ieder geval de juiste balans van vitaminen en mineralen moet hebben. Alleen dan is voeding brandstof en kunnen al je organen op de juiste manier functioneren. Hoe je dat merkt? Je voelt je fit in plaats van moe na het eten. Je bereikt het gewicht dat bij jou past en daarbij profiteer je van een goede weerstand.

Nare kwaaltjes als hoofdpijn, ontstekingen, PMS, depressie en meer behoren tot de verleden tijd. Kort gezegd: eet goed en voel je beter! Vanmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur bereidt Annemiek een orthomoleculair verantwoord hapje en geeft ze uitleg over de ingrediënten. Kom proeven en stel gerust al je vragen!

Vrijdag 26 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur.

27 okt Halloween: Pompoensnijden

Misschien wel het symbool van de herfst én van Halloween: de pompoen. Vanmiddag gaan we pompoenen 'uithollen' en met behulp van onder andere verschillende snijtechnieken verfraaien. Gezichtjes, vleermuizen, bloemen en veel meer. Je kunt het zo gek, leuk of eng niet bedenken en je kunt het toepassen op de pompoen. Kom jezelf onderdompelen in Halloween- en herfstsferen.

Zaterdag 27 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.

28 okt Katrien met pompoenvariatie

Pompoen is superveelzijdig. Roosteren, koken, grillen. In de soep, als smeersel, in brood of verwerkt in taart en gebak. Met pompoenen kan je in de keuken alle kanten op en dat is dan ook precies wat Katrien gaat doen vandaag. Zij gaat verschillende zoete en hartige pompoenbereidingen met en voor jullie maken. De een nog smakelijker dan de ander! 

Zondag 28 oktober van 13.00 tot 16.00 uur

 

2 nov Baristaworkshop

In deze workshop leer je hoe je zelf de perfecte espresso kan zetten. Werken met espresso is werken met precisie. Onze huisbarista leert de deelnemers alle variabelen te beïnvloeden om de beste smaak uit de bonen te krijgen. Een goede espresso is natuurlijk de basis voor 99% van alle verschillende soorten koffiedranken. Ook het melkschuimen komt aan bod in deze workshop.
 
We raden je aan je eigen machine en koffiemolen mee te nemen. De inloop is vanaf 18:00, dit in verband met het opwarmen van de machines. Het is handig als je even laat weten welke machine je meeneemt, dan kunnen wij ons daarop voorbereiden. Door je eigen machine mee te nemen weet je dat alles wat je op de avond leert je ook thuis kunt doen. Aan het einde krijg je een stappenplan, receptenlijst en menukaartje mee naar huis, zo weet je thuis nog precies wat voor soort koffie je kunt maken met jouw machine. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen! Bij de workshop gebruiken we de bonen van Kookpunt en ook verzorgen we lekkerneijen van Olala Chocola. Graag ontvangen wij in de opmerkingen met welke espressomachine en molen u komt.

Vrijdag 2 november van 18.30 tot 20.30 uur.

3 nov Stoofgerechtjes uit de snelkookpan

Wanneer je dit najaar wilt gaan genieten van een goeie stoofpot, kun je deze op verschillende manieren bereiden. Wil je snel aan tafel? Kies er dan eens voor om je stoofgerecht te bereiden in de snelkookpan. Een snelkookpan is niet alleen snel, maar ook heel gemakkelijk en veelzijdig in gebruik.

Vandaag gaan we aan de slag met de snelkookpannen van Fissler. We laten je stap voor stap zien hoe gemakkelijk het gebruik van een snelkookpan is. Daarnaast heb je de kans om al jouw vragen over deze pan te stellen aan onze expert.

Zaterdag 3 november van 13.00 tot 16.00 uur.

9 nov CookSpoint: Baristaworkshop

Let goed op! Deze Baristaworkshop zal niet plaatsvinden aan het Noordplein maar in de espressoruimte bij CookSpoint (Vareseweg 85, 3047 AT Rotterdam).
Inloop 14:00 uur
Aanvang 14.30 uur
Einde 16.30 uur

Inschrijven via www.kookpunt.nl !


In deze workshop leer je hoe je zelf de perfecte espresso kan zetten. Werken met espresso is werken met precisie. Onze huisbarista leert de deelnemers alle variabelen te beïnvloeden om de beste smaak uit de bonen te krijgen. Een goede espresso is natuurlijk de basis voor 99% van alle verschillende soorten koffiedranken.Ook het melkschuimen komt aan bod in deze workshop.

We raden je aan je eigen machine en koffiemolen mee te nemen. De inloop is vanaf 18:00, dit in verband met het opwarmen van de machines. Het is handig als je even laat weten welke machine je meeneemt, dan kunnen wij ons daarop voorbereiden. Door je eigen machine mee te nemen weet je dat alles wat je op de avond leert je ook thuis kunt doen. Aan het einde krijg je een stappenplan, receptenlijst en menukaartje mee naar huis, zo weet je thuis nog precies wat voor soort koffie je kunt maken met jouw machine. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen! Bij de workshop gebruiken we de bonen van Kookpunt en ook verzorgen we lekkernijen van Olala Chocola. Graag ontvangen wij in de opmerkingen met welke espressomachine en molen u komt.

Vrijdag 9 december 2018 van 14.30 tot 16.30 uur.

10 nov De pannendokter beoordeelt en brandt in

Vandaag komt onze zeer gewaardeerde pannendokter weer langs. Om de door jou meegebrachte pannen aan een kritische blik te onderwerpen en om plaatstaal in te branden. De plaatstalen pan is praktisch onverwoestbaar, kan hoge temperaturen aan en gaat wel een leven lang mee; mits deze goed wordt (voor)behandeld. Zo dien je plaatstaal van tevoren in te branden om het te beschermen tegen roest en een natuurlijke anti-aanbaklaag te creeëren. Hierdoor zal jouw plaatstalen pan in de loop van de tijd steeds beter gaan bakken. Perfect dus voor een biefstukje!

Vind je het lastig om de pan goed in te branden of ontstaat er onverhoopt toch roest in de pan? Geen paniek! Vandaag laat de pannendokter je stap voor stap zien hoe dit proces in zijn werk gaat. Met een beetje geduld en de juiste olie is het stiekem een koud kunstje.

Zaterdag 10 november  13.00 tot 16.00 uur

11 nov Mandolines én snijtechnieken

De mandoline is één van de mooiste keukeninstrumenten die wij in huis hebben. Het is alleen wel handig, en wellicht zelfs noodzakelijk, als je weet hoe je goed en veilig met dit schitterende instrument om moet gaan. En wat je er natuurlijk allemaal niet mee moet doen. Dat gaan we je vandaag laten zien.

Het zal je duidelijk worden dat de ene mandoline zeker de andere niet is maar dat het in alle gevallen ontzettend handig is om er één in huis te hebben. Reepjes, plakjes, balkjes, schijfjes of julienne-reepjes. Met een mandoline snijd je dit allemaal en ook nog eens zeer gelijkmatig. Onze experts legt je tussen 13.00 en 16.00 uur met alle liefde de onderlinge verschillen en vooral de diverse functionaliteiten van de mandoline uit.

Zondag 11 november van 13.00 tot 16.00 uur - 

16 nov CookSpoint: Workshop Ankarsrum Assistent Original

Let op: De workshop zal niet aan het Noordplein plaatsvinden zoals misschien wordt verwacht maar bij CookSpoint (Vareseweg 85, 3057 AT, Rotterdam.)

In de CookSpoint: Workshop Ankarsrum Assistent Original - 16 november ga je met een professional, die de Assistent uiteraard door en door kent, aan de slag met deze fantastische kneedmachine. Kookpunt voert de Assistent al geruime tijd in het assortiment en dat is zeker niet zonder reden. De workshop is volledig afgestemd op de klantbehoefte die wij dankzij jarenlang 'veldwerk' hebben leren kennen. De nadruk ligt op de vele toepassingen die de Assistent biedt en hoe je de mogelijkheden van deze elegante Zweedse krachtpatser maximaal kunt benutten. Bij aanschaf van een Assistent tijdens of na deze workshop wordt 49,- geretourneerd.

Vrijdag 16 november van 14.30 tot 16.30 uur

16 nov Workshop Messen Slijpen

Inschrijven via www.kookpunt.nl
Kosten: 49 euro 


Leer aanzetten en slijpen als de beste van onze messenexpert Janine! Met haar tips krijg je zelfs de botste messen weer scherp, en er is niks zo handig als een vlijmscherp mes voor al je keukenklusjes. 

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om je mes vlijmscherp te krijgen. Je leert werken met aanzetstalen, keramiek, leren stroppen en wetstenen. Naast het slijpen zal er ook aandacht besteedt worden aan het onderhouden van een scherp mes. Als je het snijvlak van een mes onder een microscoop zou bekijken, zou je zien dat er allemaal kleine 'tandjes' op zitten. Tijdens verscheidene snijklusjes buigen deze tandjes om, en met het slijpen maak je deze weer egaal.

Voor het slijpen of polijsten zijn allerlei instrumenten verkrijgbaar. Slijpstenen, slijpstaven, slijpsystemen, elektronische mogelijkheden en zelfs on-the-go slijphulpen. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort mes, het materiaal, je wensen en je ervaring ermee. We leggen in deze workshop de focus vooral bij het slijpen op wetstenen.

Tip: Neem ook je favoriete eigen mes(sen) mee! Je begint met oefenen op een testmes van ons, maar uiteindelijk kun je de nieuw geleerde technieken ook op je eigen mes botvieren.

Vrijdag 16 november van 18.30 tot 20.30 uur.

17 nov Patés en terrines maken

Nu de herfst is begonnen krijgen wij zin in heerlijke lange borrels voor het haardvuur. Een glaasje wijn en een lekker stokbroodje met een mooi kaasje of.... Vandaag laten we je zien hoe je zelf de allerlekkerst patés en terrines maakt. Ook maken we je duidelijk waar nu precies het verschil zit tussen deze 2 overheerlijke bereidingen en wat je nodig hebt om een paté en terrine te maken. 

Zaterdag 17 november van 13.00 tot 17.00 uur.

18 nov Magimix Cook Expert

Na de Magimix Cuisine en de Patissier heeft inmiddels ook de Magimix Cook Expert enige tijd geleden zijn intrede op de Nederlandse markt gemaakt. Wat deze multifunctionele keukenmachine zo bijzonder maakt is dat er 12 automatische programma's voor zowel warme(!!) als koude bereidingen zijn ingeladen. 

Het is zeker niet voor niets dat de Magimix Cook Expert ook wel als 'de kokende keukenmachine' door het leven gaat. Het maken van soepen, deeg en zelfs het stomen van groenten neemt deze keukenmachine je volledig uit handen. Vandaag ga je aan den lijve ondervinden waar deze multifunctionele geweldenaar allemaal toe in staat is.

Zondag 18 november van 11.30 tot 17.00 uur.

22 nov Workshop Messen Slijpen

Inschrijven via www.kookpunt.nl
Kosten: 49 euro 


Leer aanzetten en slijpen als de beste van onze messenexpert Janine! Met haar tips krijg je zelfs de botste messen weer scherp, en er is niks zo handig als een vlijmscherp mes voor al je keukenklusjes. 

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om je mes vlijmscherp te krijgen. Je leert werken met aanzetstalen, keramiek, leren stroppen en wetstenen. Naast het slijpen zal er ook aandacht besteedt worden aan het onderhouden van een scherp mes. Als je het snijvlak van een mes onder een microscoop zou bekijken, zou je zien dat er allemaal kleine 'tandjes' op zitten. Tijdens verscheidene snijklusjes buigen deze tandjes om, en met het slijpen maak je deze weer egaal.

Voor het slijpen of polijsten zijn allerlei instrumenten verkrijgbaar. Slijpstenen, slijpstaven, slijpsystemen, elektronische mogelijkheden en zelfs on-the-go slijphulpen. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort mes, het materiaal, je wensen en je ervaring ermee. We leggen in deze workshop de focus vooral bij het slijpen op wetstenen.

Tip: Neem ook je favoriete eigen mes(sen) mee! Je begint met oefenen op een testmes van ons, maar uiteindelijk kun je de nieuw geleerde technieken ook op je eigen mes botvieren.
 

Donderdag 22 november van 15.00 tot 17.00 uur.
 

23 nov CookSpoint: Workshop Magimix Cook Expert

Let op: De workshop zal niet aan het Noordplein plaatsvinden zoals misschien wordt verwacht maar bij CookSpoint (Vareseweg 85, 3057 AT, Rotterdam.)

In deze 2 uur durende CookSpoint: Workshop Magimix Cook Expert - 23 november leer je van onze 'Cook Expert'-expert hoe je deze geweldige machine maximaal kunt benutten en wat je er daadwerkelijk allemaal mee kunt.


Magimix Cook Expert
De Magimix Cook Expert is een multifunctionele keukenmachine waarmee je in een handomdraai de mooiste gerechten maakt. De Cook Expert combineert de mogelijkheden van een foodprocessor met diverse kooktechnieken. Naast het standaard hak-, klop-, rasp- en kneedwerk is de robot namelijk ook geschikt voor het sudderen, koken en zelfs het stomen van gerechten!

Multifunctionele kokende keukenmachine
De Magimix Cook Expert is voorzien van 12 automatische programma's welke je via het prachtig vormgegeven en goed afleesbare LCD scherm kun selecteren. Bijzonder is de inductieverwarming van de keukenrobot. Deze is nauwkeurig af te stellen van 30° tot 140°C waarmee je je gerechten tot perfectie klaarmaakt. Soepen, stoofpotten, risotto, patisserie... Alles is mogelijk!

Vrijdag 23 november van 14.30 tot 16.30 uur.

23 nov Orthomoleculair koken door Eetbeest.nl

Annemiek van der Kolk van Eetbeest is orthomoleculair therapeut. Orthomoleculair eten wil zeggen dat wat je eet of drinkt in ieder geval de juiste balans van vitaminen en mineralen moet hebben. Alleen dan is voeding brandstof en kunnen al je organen op de juiste manier functioneren. Hoe je dat merkt? Je voelt je fit in plaats van moe na het eten. Je bereikt het gewicht dat bij jou past en daarbij profiteer je van een goede weerstand.

Nare kwaaltjes als hoofdpijn, ontstekingen, PMS, depressie en meer behoren tot de verleden tijd. Kort gezegd: eet goed en voel je beter! Vanmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur bereidt Annemiek een orthomoleculair verantwoord hapje en geeft ze uitleg over de ingrediënten. Kom proeven en stel gerust al je vragen!

Vrijdag 23 november tussen 15.00 en 17.00 uur.

23 nov Baristaworkshop

Inschrijven via www.kookpunt.nl !

In deze workshop leer je hoe je zelf de perfecte espresso kan zetten. Werken met espresso is werken met precisie. Onze huisbarista leert de deelnemers alle variabelen te beïnvloeden om de beste smaak uit de bonen te krijgen. Een goede espresso is natuurlijk de basis voor 99% van alle verschillende soorten koffiedranken.Ook het melkschuimen komt aan bod in deze workshop.

We raden je aan je eigen machine en koffiemolen mee te nemen. De inloop is vanaf 18:00, dit in verband met het opwarmen van de machines. Het is handig als je even laat weten welke machine je meeneemt, dan kunnen wij ons daarop voorbereiden. Door je eigen machine mee te nemen weet je dat alles wat je op de avond leert je ook thuis kunt doen. Aan het einde krijg je een stappenplan, receptenlijst en menukaartje mee naar huis, zo weet je thuis nog precies wat voor soort koffie je kunt maken met jouw machine. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen! Bij de workshop gebruiken we de bonen van Kookpunt en ook verzorgen we lekkerneijen van Olala Chocola. Graag ontvangen wij in de opmerkingen met welke espressomachine en molen u komt.

Vrijdag 23 november 18.30 tot 20.30 uur.

24 nov Lodge Gietijzer: Koken & Grillen

Dat je met gietijzer heel veel meer kunt dan sudderen en braden laten we je vanmiddag heel graag zien. We gaan koken en grillen in gietijzer met de fantastische pannen van Lodge.

Zaterdag 24 november van 13.00 tot 16.00 uur.

14 dec CookSpoint: Workshop Ankarsrum Assistent Original

Let op: De workshop zal niet aan het Noordplein plaatsvinden zoals misschien wordt verwacht maar bij CookSpoint (Vareseweg 85, 3057 AT, Rotterdam.) 

In de CookSpoint: Workshop Ankarsrum Assistent Original - 14 december ga je met een professional, die de Assistent uiteraard door en door kent, aan de slag met deze fantastische kneedmachine. Kookpunt voert de Assistent al geruime tijd in het assortiment en dat is zeker niet zonder reden. De workshop is volledig afgestemd op de klantbehoefte die wij dankzij jarenlang 'veldwerk' hebben leren kennen. De nadruk ligt op de vele toepassingen die de Assistent biedt en hoe je de mogelijkheden van deze elegante Zweedse krachtpatser maximaal kunt benutten. Bij aanschaf van een Assistent tijdens of na deze workshop wordt 49,- geretourneerd.

Vrijdag 14 december van 14.30 tot 16.30 uur.