Kookwinkel voor heel Nederland

Agenda
8 dec Kookpunt Kerstmarkt

Kooktechnieken, producttrends en foodinspiratie

Eat real food, use good tools. Daar geloven wij in en dat ga je ervaren tijdens de nieuwste editie van de Kookpunt Kerstmarkt op zondag 8 december van 11:30 tot 17:00 uur. Deze markt staat in het teken van Kerst en de bijbehorende winterse gezelligheid. We gaan kijken, luisteren, leren, proeven en bovenal genieten.
Kijk in het nieuwsbericht voor alle activiteiten, proeverijen, workshops en delicatessen!

Let op: voor sommige activiteiten moet je van te voren een plekje reserveren, of jezelf inschrijven. Kijk hier voor meer informatie, zodat jij zondag niets mist!

13 dec Baristaworkshop

Inschrijven via www.kookpunt.nl !

In deze workshop leer je hoe je zelf de perfecte espresso kan zetten. Werken met espresso is werken met precisie. Onze huisbarista leert de deelnemers alle variabelen te beïnvloeden om de beste smaak uit de bonen te krijgen. Een goede espresso is natuurlijk de basis voor 99% van alle verschillende soorten koffiedranken.Ook het melkschuimen komt aan bod in deze workshop.

We raden je aan je eigen machine en koffiemolen mee te nemen. De inloop is vanaf 18:00, dit in verband met het opwarmen van de machines. Het is handig als je even laat weten welke machine je meeneemt, dan kunnen wij ons daarop voorbereiden. Door je eigen machine mee te nemen weet je dat alles wat je op de avond leert je ook thuis kunt doen. Aan het einde krijg je een stappenplan, receptenlijst en menukaartje mee naar huis, zo weet je thuis nog precies wat voor soort koffie je kunt maken met jouw machine. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen! Bij de workshop gebruiken we de bonen van Kookpunt en ook verzorgen we lekkernijen van Olala Chocola. Graag ontvangen wij in de opmerkingen met welke espressomachine en molen u komt.

Vrijdag 13 december van 18.30 tot 20.30 uur.

13 dec Workshop Snijtechnieken

In deze workshop Snijtechnieken leer je in twee uur tijd om een koksmes op de juiste manier te gebruiken.

Wat houdt de Workshop Snijtechnieken eigenlijk in, en welke onderwerpen komen er aan bod?:

  • We gaan je uitleggen wanneer je welk mes gebruikt. Je leert hoe je een mes op de juiste manier vasthoudt.
  • Je leert welke houding je aan moet nemen tijdens het snijden.
  • Je leert groenten in brunoise en julienne te snijden. Verder komt het versnipperen van een ui aan bod en het ciseleren van een komkommer.
Ook leer je hoe je het makkelijkst een paprika kunt schoonmaken en snijden. De verschillende snijtechnieken worden uitgebreid gedemonstreerd en uitgelegd. Naast het snijden met een koksmes en een officemes komt ook de mandoline aan bod. Tot slot wordt er uitgelegd hoe je het mes kunt aanzetten en hoe je het mes scherp kunt houden. Ook besteden we aandacht aan het kiezen, verzorgen en onderhouden van de juiste snijplank. Tijdens de workshop kan je gebruik maken van zowel de eigen keukenmessen als messen van Kookpunt. Na de Workshop Snijtechnieken kunt u zich desgewenst alvast opgeven voor de vervolg-workshop: 'Snijtechnieken Vis, gevogelte & Vlees.' Deze kunt u in de loop van 2020 verwachten.

Vrijdag 13 december van 18.30 tot 20.30 uur.

14 dec Cocktails & Coffee

Cocktails & Koffie? Wat hebben deze met elkaar gemeen zou je kunnen denken. Coen, onze espressococktailgoeroe, gaat vandaag helemaal los en laat jullie de meest verrassende en trendy koffiecombi's proeven in cocktailvorm (met een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje alcohol :)). Bitter met bitter kan bijvoorbeeld toch niet samen? Zeker wel. Kom langs, proef, geniet en oordeel! Ook 

Zaterdag 14 december van 13.00 tot 16.00 uur.

14 dec Fleurs Passie bakt met Nordic Ware

Fleur heeft passie voor alles wat met bakken te maken heeft. Zij gaat vandaag hard aan de slag met de schitterende (kerst)tulbandvormen van Nordic Ware. Dit doet ze dan ook nog eens met haar beste vriend: de KitchenAid! 

Het Amerikaanse Nordic Ware staat voor zeer hoge kwaliteit en een optimale warmtegeleiding waardoor een perfect en gelijkmatig bakresultaat ontstaat. We gaan je laten zien hoe je zelf schitterend en natuurlijk ontzettend lekkere baksels maakt. Kom gezellig langs voor alle tips en tricks op bakgebied.

Zaterdag 14 december van 13.00 - 16.00

20 dec Bakken op Inductie

Heter dan ooit; Inductie! Vandaag gaan we jullie alles vertellen over inductie. We laten zien dat het helemaal niet eng, anders of moeilijk is om te bakken op inductie. Inductie heeft de toekomst en vanaf vandaag weet je waarom. Fornuizen, pannen. Alles voor inductie!

Zaterdag 20 december van 13.00 tot 16.00 uur.

 

21 dec Schuim uit de Sifon

Vandaag gaan we je laten zien dat je met een sifon heel veel meer kunt dan alleen een simpele toef slagroom produceren. Een sifon ontbreekt in geen enkele zichzelf respecterende keuken van niveau. Met een sifon maak je vrij eenvoudig schitterend schuim, heerlijke en verrassende amuses en gladde sauzen of til je je nagerecht in een handomdraai richting sterrenniveau. Komt dat even mooi uit met alle borrels en etentjes die er aan zitten te komen?

Zaterdag 21 december 13.00 tot 16.00 uur.

21 dec Demonstratie: Jura volautomaten

Altijd al interesse gehad in een Jura volautomaat, maar je zou graag meer willen weten en de machines daadwerkelijk werkend willen zien? In onze espressoboetiek kun je terecht voor een uitgebreide demonstratie, verzorgd door een officiële Jura-barista. Kom ook een kopje proeven en vraag in de winkel naar de speciale Jura-aanbiedingen!

Zaterdag 21 december van 10:00 tot 17:00 uur.

22 dec Workshop Ankarsrum Assistent

In de Workshop Ankarsrum Assistent ga je met een professional, die de Assistent uiteraard door en door kent, aan de slag met deze fantastische kneedmachine. Kookpunt voert de Assistent al geruime tijd in het assortiment en dat is zeker niet zonder reden. De workshop is volledig afgestemd op de klantbehoefte die wij dankzij jarenlang 'veldwerk' hebben leren kennen. De nadruk ligt op de vele toepassingen die de Assistent biedt en hoe je de mogelijkheden van deze elegante Zweedse krachtpatser maximaal kunt benutten. Bij aanschaf van een Assistent tijdens of na deze workshop wordt 49,- geretourneerd.

Zondag 22 december van 13.30 tot 15.30 uur.

27 dec Stomen in de stoompan

Door voedsel te stomen blijven veel meer vitamines en mineralen behouden. Stomen komt de smaak ten goede en daarnaast gebruik je geen vetten of oliën. Stomen is gezond.

Er zijn verschillende manieren om jouw maaltje te stomen. Tijdens deze masterclass gaan we je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf van deze kooktechniek thuis gebruik kunt maken.

Vrijdag 27 december van 13:00 tot 16:00 uur

28 dec Airfryer: bakken zonder vet

Als je denkt dat frituren hand in hand gaat met snacks, vet en ongezond, dan gaan we vandaag het tegendeel bewijzen. Dit doen we met de Airfryers van FriFri. Met deze airfryers bak je zeer zeker niet alleen maar friet, kroketten en bitterballen maar ook kip, cupcakes, afbakbroodjes en veel meer verrassende creaties behoren tot airfryer-repertoire.

Kom langs om het met je eigen ogen te aanschouwen en met je eigen smaakpapillen te proeven. Frituren is niet per definitie ongezond!
 

Zaterdag 28 december van 13.00 tot 16.00 uur.

31 dec Oliebollen bakken

2019 loopt alweer heel erg op zijn eind. Een mooi moment om de boel te evalueren onder het genot van een glaasje champagne en een zelfgebakken oliebol.
Hoe je de perfecte oliebol zelf bakt gaan we je vandaag laten zien. We geven hét oliebollenrecept prijs en we vertellen je wat je vooral wel moet doen en, misschien nog wel belangrijker, ook wat je moet laten bij het oliebollen bakken. 

Natuurlijk is er ook een heerlijk bolletje te proeven voor de liefhebber.
Dinsdag 31 december van 12:00 tot 16:00 uur