Kookwinkel voor heel Nederland

Agenda
22 jun Workshop Messen slijpen: Vol!

- Deze workshop is inmiddels volgeboekt. -


Leer aanzetten en slijpen als de beste van onze messenexpert Janine! Met haar tips krijg je zelfs de botste messen weer scherp, en er is niks zo handig als een vlijmscherp mes voor al je keukenklusjes.

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om je mes vlijmscherp te krijgen. Je leert werken met aanzetstalen, keramiek, leren stroppen en wetstenen. Naast het slijpen zal er ook aandacht besteedt worden aan het onderhouden van een scherp mes. Als je het snijvlak van een mes onder een microscoop zou bekijken, zou je zien dat er allemaal kleine 'tandjes' op zitten. Tijdens verscheidene snijklusjes buigen deze tandjes om, en met het slijpen maak je deze weer egaal.

Voor het slijpen of polijsten zijn allerlei instrumenten verkrijgbaar. Slijpstenen, slijpstaven, slijpsystemen, elektronische mogelijkheden en zelfs on-the-go slijphulpen. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort mes, het materiaal, je wensen en je ervaring ermee. We leggen in deze workshop de focus vooral bij het slijpen op wetstenen.

Tip: Neem ook je favoriete eigen mes(sen) mee! Je begint met oefenen op een testmes van ons, maar uiteindelijk kun je de nieuw geleerde technieken ook op je eigen mes botvieren.

Vrijdag 22 juni van 18.30 tot 20.30 uur.

23 jun Jeroen Hazebroek met de Big Green Egg

Het barbecueseizoen is inmiddels al weer bijna in volle gang: ook vandaag gaan we aan de slag met de Big Green Egg-houtskoolbarbecues. Barbecuekoning Jeroen Hazebroek legt je alles uit over de werking van onze grote groene vrienden en vertelt je tussen neus en lippen door zijn best bewaarde BBQ-geheimpjes.

Dus als je bij de volgende buurtbarbecue wat extra shine wilt pakken dan kun je de nodige inspiratie op komen doen bij deze alwetende barbecuegoeroe. Jeroen staat vandaag voor je klaar om je te laten genieten van zijn ongeëvenaarde
barbecueskills en om je te laten proeven van het verbluffende resultaat. 

Bekijk hier de workshop(s) van 23 juni!
 

Zaterdag 23 juni van 13.00 tot 16.00 uur.

24 jun Brood van de BBQ & Snijden met Berkel

Brood uit de oven? Ja zeker, lekker, bekend maar misschien ook wel een tikkeltje afgezaagd. Vandaag gaan we op een andere en spectaculairdere manier brood bakken. Namelijk op de barbecue. Wat is er lekkerder dan zelf- en versgebakken brood met een heerlijk laagje (kruiden)boter? Niet veel. 
Handig en gezellig om tijdens een overheerlijke bbq na een lange zomerse dag tegelijkertijd met het vlees, de kip, de vis en de groenten een geurig vers brood te bakken. Kom je langs om deze relatief eenvoudige en leuke manier van brood bakken te zien en te leren?

Ook gaan we snijden met de schitterende machines van Berkel. Beter dan dat ga je het vermoedelijk niet krijgen.

Zondag 24 juni van 13.00 tot 16.00 uur

30 jun Paella: De Grote Job & Perry Show vs. Kookpunt

Wikipedia: Paella de Marisco Paella (uitspraak: pa'e?a) is een oorspronkelijk Valenciaans en tegenwoordig typisch Spaans gerecht en bevat, afhankelijk van de regio, als hoofdingrediënten: rijst, zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomatenbasis (tomate frito), garrofónes (speciaal soort witte bonen uit Valencia), snijbonen en saffraan. Belangrijk onderdeel van de bereiding is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip en konijn, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan (paellera).

Vandaag komen onze vrienden Job Pattinasarany en Perry de Man. Deze 2 oer-Rotterdamse chefs, die je ongetwijfeld zult kennen van de populaire kookreeks De Grote Job & Perry Show', komen vandaag gezellig bij ons langs om paella te maken. Om dit alles een speciaal tintje te geven dagen wij hen uit om een nog betere paella te maken dan onze doorgewinterde Kookpuntchefs doen. Dit zal zich voltrekken in een gezellige, zomerse sfeer.

Wie maakt de lekkerste paella? Kom proeven, leren, lachen en een deskundig oordeel vellen.

Zaterdag 30 juni van 13.00 tot 16.00 uur

1 jul IJs bereiden van vers fruit

Net een ijsmachine gekocht of aan het twijfelen over de aanschaf ervan? Na deze masterclass wil je niets liever dan de keuken in te gaan om zelf ijs te maken! Onze ijsexpert Irene leert je vandaag hoe je overheerlijk roomijs maakt van vers fruit. 

Deze zomer maak je de lekkerste desserts helemaal zelf! 

Zondag 1 juli van 13.00 tot 16.00 uur.



 

7 jul Roken in de Smokey Joe

Roken in de Joe doe je zo. Onze expert laat je vandaag zien hoe je deze barbecue techniek toepast in een Joe Smoker. De robuuste barbecue van plaatstaal is perfect voor een rokerige bereiding van je producten. 

Deze Amerikaanse smoker lijkt op een stoomlocomotief. Behalve dat de BBQ er geweldig uitziet zijn de mogelijkheden groot. Stel al je vragen over deze Smokey Joe tijdens de masterclass. Uiteraard onder het genot van een gerookt hapje.

Zaterdag 7 juli van 13.00 tot 16.00 uur.
 

8 jul IJs & 'Bubble Wafels'

Zondag 8 hebben we iets voor de echte zoetekauw; vandaag gaan we namelijk gebubbelde wafels met ijs maken. Ook wel puffle wafels genoemd. Ken jij deze heerlijke guilty pleasure al?  Deze zoete trend is uit Hong Kong overgevlogen en wordt nu ook bij ons steeds populairder. 

Een warme, smeuige en krokante wafel die zich als een hoorntje om het ijs vormt. Een heerlijke combinactie van warm en koud en het ziet er ontzettend feestelijk uit. Kom lekker proeven! 

Zondag 8 juli van 13:00 tot 16:00 uur

14 jul Demo Magimix: ijsmachine & blender

Het is heerlijk weer voor een ijsje, dat zul je ongetwijfeld met ons eens zijn. Neem de kinderen, je opa en oma of zelfs je schoonouders mee om huisgemaakt ijs te komen proeven!

Zaterdag 14 juli gaan we heerlijk fruitig ijs draaien met de Magimix Gelato Expert. Dit roomijs wordt gemaakt van vers fruit, welke we eerst met de Magimix Power Blender pureren.
 
Kom gezellig langs om te proeven tussen 11:00 en 17:00 aan het Noordplein. De demonstratie wordt verzorgd door een officiele Magimix-chef.

Zaterdag 14 juli van 11:00 tot 17:00 uur.

14 jul BBQ Event: Alles staat aan!

Onze voormalige outlet is omgetoverd tot een uitgebreide BBQ afdeling. Dat moet gevierd worden en jij bent uitgenodigd! Vandaag staat alles in het teken van de Barbecue en alles wat daar bij komt kijken. Alle barbecues gaan aan, van kamado's tot smokers en gasbarbecues. Kom langs om lekker te proeven. Heerlijke groenten, vis en vlees, door verschillende barbecuetechnieken bereid. 

Ook staan wij deze middag klaar voor al je barbecue gerelateerde vragen. Heb je moeite met het ontsteken van je Kamado? Wil je je barbecueskills wat bijschaven? Of twijfel je nog wat voor soort barbecue je moet aanschaffen? Wij helpen je uit de brand en geven je de beste tips & tricks. 

Zaterdag 14 juli van 13:00 tot 17:00 uur buurtbarbecue bij Kookpunt!
 

15 jul Charcoal BBQ's & Pronto Pizza's

Deze zondagmiddag staat de Cookspoint Charcoal Grill Houtskoolbarbecue centraal. Onze expert Katrien laat je alle mogelijkheden van deze tafel BBQ zien. Dit compacte model is ideaal voor op het balkon, de camping of het park. Laat je verbazen door de grillprestaties van deze kleine alleskunner! Daarnaast bakken we ook heerljike verse pizza's uit de Pizzacraft pizzaoven. 

Kom gezellig langs aan het Noordplein om te proeven. Er is genoeg lekkers voor zowel de vleesliefhebber als de vegetariër.

Zondag 15 juli van 13:00 tot 16:00 uur.

18 jul Workshop Messen Slijpen

Dit is een besloten workshop waar op voorhand voor moet worden gereserveerd.

Leer aanzetten en slijpen als de beste van onze messenexpert Janine! Met haar tips krijg je zelfs de botste messen weer scherp, en er is niks zo handig als een vlijmscherp mes voor al je keukenklusjes.

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om je mes vlijmscherp te krijgen. Je leert werken met aanzetstalen, keramiek, leren stroppen en wetstenen. Naast het slijpen zal er ook aandacht besteedt worden aan het onderhouden van een scherp mes. Als je het snijvlak van een mes onder een microscoop zou bekijken, zou je zien dat er allemaal kleine 'tandjes' op zitten. Tijdens verscheidene snijklusjes buigen deze tandjes om, en met het slijpen maak je deze weer egaal.

Voor het slijpen of polijsten zijn allerlei instrumenten verkrijgbaar. Slijpstenen, slijpstaven, slijpsystemen, elektronische mogelijkheden en zelfs on-the-go slijphulpen. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort mes, het materiaal, je wensen en je ervaring ermee. We leggen in deze workshop de focus vooral bij het slijpen op wetstenen.

Tip: Neem ook je favoriete eigen mes(sen) mee! Je begint met oefenen op een testmes van ons, maar uiteindelijk kun je de nieuw geleerde technieken ook op je eigen mes botvieren.

Woensdag 18 juli van 15.00 tot 17:00 uur.

21 jul Barsupport: cocktails van Springbay

Zaterdag 21 juli ontvangen we een gouwe ouwe in onze winkel aan het Noordplein. Je hebt ze dit jaar misschien al op verschillende food festivals zien staan. Na het grote succes van vorig jaar is Springbay terug bij Kookpunt met hun zomerse biologische cocktails. 

Ian van Barsupport maakt vandaag heerlijke huisgemaakte cocktails op basis van de biologische Springbay siropen. De cocktails zijn speciaal gericht op de tijd van het jaar. Dat betekent fris en fruitig! Niet alleen vertellen ze je hoe je deze cocktails kunt maken, maar ze verkopen ook de biologische Spring Bay lemonade zodat je thuis zelf aan de slag kunt. Cheers!

Zaterdag 21 juli van 13:00 tot 17:00 uur.

22 jul Hartig IJs: 'Ice Ice Baby'

Zondag 22 juli staat het bij Kookpunt weer in het teken van ijs. IJs, maar dan hartig. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar kan toch ontzettend lekker zijn! Tijdens deze demonstratie laat onze specialist Katrien je zien hoe je hartig ijs bereidt. Natuurlijk is er weer genoeg te proeven. Er zullen verschillende soorten smaken hartig ijs gemaakt worden. Denk aan avocado, paprika of wat dacht je van tomaat/basilicum? 

Kom gezellig langs en laat je verassen! 

Zondag 22 juli van 13:00 tot 16:00 uur.

28 jul Smoothies uit de blender

Snel, simpel en gezond. Vandaag laten we je zien hoe je zelf heel gemakkelijk een lekker en verantwoorde smoothie in een blender maakt. Behalve diepgevoren fruit, een zuivelproduct en paar minuten tijd heb je niet veel nodig. Wij laten je zien hoe het moet, en natuurlijk valt er weer genoeg te proeven! 

Zaterdag 28 juli van 13:00 tot 16:00 uur.
 

29 jul Pizza bakken in de houtoven

Een pizza afhalen of laten bezorgen is af en toe al best genieten, maar wacht maar tot je onze zelfgemaakte creaties hebt geproefd. Vandaag gaan we in onze eigen houtoven overheerlijke pizza's maken.

We beginnen met de basis en van daaruit bouwen we met het juiste gerei en de lekkerste ingrediënten aan een overheerlijke zelfgemaakte pizza. Onze expert geeft je met alle liefde tekst en uitleg en brengt je alle ins en outs bij over huisgemaakte pizza. Uiteraard kan alles weer geproefd worden. Voor ieder wat wils, zowel voor de vleesliefhebber als de vegetariër!

Zondag 29 juli van 13:00 tot 16:00 uur.

29 aug Workshop Messen Slijpen

Leer aanzetten en slijpen als de beste van onze messenexpert Janine! Met haar tips krijg je zelfs de botste messen weer scherp, en er is niks zo handig als een vlijmscherp mes voor al je keukenklusjes. 

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om je mes vlijmscherp te krijgen. Je leert werken met aanzetstalen, keramiek, leren stroppen en wetstenen. Naast het slijpen zal er ook aandacht besteedt worden aan het onderhouden van een scherp mes. Als je het snijvlak van een mes onder een microscoop zou bekijken, zou je zien dat er allemaal kleine 'tandjes' op zitten. Tijdens verscheidene snijklusjes buigen deze tandjes om, en met het slijpen maak je deze weer egaal.

Voor het slijpen of polijsten zijn allerlei instrumenten verkrijgbaar. Slijpstenen, slijpstaven, slijpsystemen, elektronische mogelijkheden en zelfs on-the-go slijphulpen. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort mes, het materiaal, je wensen en je ervaring ermee. We leggen in deze workshop de focus vooral bij het slijpen op wetstenen.

Tip: Neem ook je favoriete eigen mes(sen) mee! Je begint met oefenen op een testmes van ons, maar uiteindelijk kun je de nieuw geleerde technieken ook op je eigen mes botvieren.
 

Woensdag 29 augustus van 15.00 tot 17.00 uur.