Kookwinkel voor heel Nederland

Agenda
22 feb Baristaworkshop

Inschrijven via www.kookpunt.nl !

In deze workshop leer je hoe je zelf de perfecte espresso kan zetten. Werken met espresso is werken met precisie. Onze huisbarista leert de deelnemers alle variabelen te beïnvloeden om de beste smaak uit de bonen te krijgen. Een goede espresso is natuurlijk de basis voor 99% van alle verschillende soorten koffiedranken.Ook het melkschuimen komt aan bod in deze workshop.

We raden je aan je eigen machine en koffiemolen mee te nemen. De inloop is vanaf 18:00, dit in verband met het opwarmen van de machines. Het is handig als je even laat weten welke machine je meeneemt, dan kunnen wij ons daarop voorbereiden. Door je eigen machine mee te nemen weet je dat alles wat je op de avond leert je ook thuis kunt doen. Aan het einde krijg je een stappenplan, receptenlijst en menukaartje mee naar huis, zo weet je thuis nog precies wat voor soort koffie je kunt maken met jouw machine. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen! Bij de workshop gebruiken we de bonen van Kookpunt en ook verzorgen we lekkernijen van Olala Chocola. Graag ontvangen wij in de opmerkingen met welke espressomachine en molen u komt.

Vrijdag 22 februari van 18.30 tot 20.30 uur.

22 feb Orthomoleculair koken door Eetbeest.nl

Annemiek van der Kolk van Eetbeest is orthomoleculair therapeut. Orthomoleculair eten wil zeggen dat wat je eet of drinkt in ieder geval de juiste balans van vitaminen en mineralen moet hebben. Alleen dan is voeding brandstof en kunnen al je organen op de juiste manier functioneren. Hoe je dat merkt? Je voelt je fit in plaats van moe na het eten. Je bereikt het gewicht dat bij jou past en daarbij profiteer je van een goede weerstand. Nare kwaaltjes als hoofdpijn, ontstekingen, PMS, depressie en meer behoren tot de verleden tijd.

Kort gezegd: eet goed en voel je beter! Vanmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur bereidt Annemiek een orthomoleculair verantwoord hapje en geeft ze uitleg over de ingrediënten. Kom proeven en stel gerust al je vragen!

Vrijdag 22 februari van 15.00 tot 17.00 uur.

23 feb Snelkookpannenbattle!

Wat maakt de ene snelkookpan beter en fijner in gebruik dan de ander? Waarom zou je eigenlijk een snelkookpan gebruiken en wat kan je er allemaal mee. Vandaag zal er een heuse snelkookpannenbattle plaatsvinden aan het Noordplein. 

De 'traditionele' snelkookpan van Fissler zal de strijd aanbinden met de elektrische variant van Cosori. Waar ga jij voor? Waar gaan wij voor? En waar zitten de verschillen in, in resultaat, gebruiksgemak en tijdsduur?

Zaterdag 23 februari tussen 13.00 en 16.00 uur.

24 feb Inductie: Wokken!

Koken op inductie is sterk in opkomst. Mensen stappen steeds vaker van het gas af. Koken op inductie is eigenlijk niet veel anders dan koken op  welke andere warmtebron dan ook maar de grootste uitdaging blijkt toch te liggen in het wokken. Hoe wok je op inductie? Is het een probleem als je de wok los laat komen van de plaat? Welk materiaal leent zich het best voor wokken op inductieplaat en wat raden wij verder aan of af. is

Vandaag gaan we laten zien hoe en waarmee je het beste kunt wokken als je thuis op inductie kookt of als je van plan bent om dit te gaan doen.

Zondag 24 februari 13.00 tot 16.00 uur.

1 mrt Counter Intelligence: Drogen

Voedsel drogen was nog nooit zo gemakkelijk. Drogen is leuk om te doen, zorgt voor een sterk verlengde houdbaarheid, een andere smaaksensatie en is bovendien heel erg gezond. Men zegt ook weleens gekscherend dat je dankzij een droogoven al snackend aan je vitaminetax komt. Vandaag gaan we je alles vertellen over voedseldrogen met de voedseldroger van Counter Intelligence.En uiteraard laten we je allerlei lekkere en gezonde droogcreaties proeven. 

Vrijdag 1 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

2 mrt Airfryer: Van kip tot cupcake!

Als je denkt dat frituren hand in hand gaat met snacks, vet en ongezond, dan gaan we vandaag het tegendeel bewijzen. Dit doen we met de Airfryers van FriFri. Met deze airfryers bak je zeer zeker niet alleen maar friet, kroketten en bitterballen maar ook kip, cupcakes, afbakbroodjes en veel meer verrassende creaties behoren tot airfryer-repertoire.

Kom langs om het met je eigen ogen te aanschouwen en met je eigen smaakpapillen te proeven. Frituren is niet per definitie ongezond!
 

Zaterdag 2 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

8 mrt Baristaworkshop

Inschrijven via www.kookpunt.nl !

In deze workshop leer je hoe je zelf de perfecte espresso kan zetten. Werken met espresso is werken met precisie. Onze huisbarista leert de deelnemers alle variabelen te beïnvloeden om de beste smaak uit de bonen te krijgen. Een goede espresso is natuurlijk de basis voor 99% van alle verschillende soorten koffiedranken.Ook het melkschuimen komt aan bod in deze workshop.

We raden je aan je eigen machine en koffiemolen mee te nemen. De inloop is vanaf 18:00, dit in verband met het opwarmen van de machines. Het is handig als je even laat weten welke machine je meeneemt, dan kunnen wij ons daarop voorbereiden. Door je eigen machine mee te nemen weet je dat alles wat je op de avond leert je ook thuis kunt doen. Aan het einde krijg je een stappenplan, receptenlijst en menukaartje mee naar huis, zo weet je thuis nog precies wat voor soort koffie je kunt maken met jouw machine. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen! Bij de workshop gebruiken we de bonen van Kookpunt en ook verzorgen we lekkernijen van Olala Chocola. Graag ontvangen wij in de opmerkingen met welke espressomachine en molen u komt.

Vrijdag 8 maart van 18.30 tot 20.30 uur.

8 mrt Workshop Ankarsrum Assistent Original

In de Workshop Ankarsrum Assistent Original ga je met een professional, die de Assistent uiteraard door en door kent, aan de slag met deze fantastische kneedmachine. Kookpunt voert de Assistent al geruime tijd in het assortiment en dat is zeker niet zonder reden. De workshop is volledig afgestemd op de klantbehoefte die wij dankzij jarenlang 'veldwerk' hebben leren kennen. De nadruk ligt op de vele toepassingen die de Assistent biedt en hoe je de mogelijkheden van deze elegante Zweedse krachtpatser maximaal kunt benutten. Bij aanschaf van een Assistent tijdens of na deze workshop wordt 49,- geretourneerd.

Vrijdag 8 maart van 18.30 tot 20.30 uur.

9 mrt Humus met de foodprocessor

Humus, Hummus, hoemoes, hoummous. Het kan allemaal. Humus is snel, gezond en inmiddels behoorlijk bekend in Nederland. Humus is van oorsprong een pasta of puree die als basis kikkererwten en sesampasta (tahin) heeft. Humus wordt volop gegeten in Noord-Afrika en de Arabische landen, al is het inmiddels overal opgedoken en verworden tot een heerlijk alternatief voor het aloude kruidenbotersmeerseltje of de onvermijdelijke pesto en tapenade.  Vandaag gaan wij humus maken met de foodprocessor. Geen gehannes meer met vijzels, vieze handen en rommelige werkbladen. Met de foodprocessor gaat het bereiden van humus bijna letterlijk in een handomdraai. 

Heb jij hét humusrecept of dé humusinspiratie waarvan iedereen op de hoogte moet zijn? Kom dan naar de winkel en wie weet wordt jouw humus wel bereid! Na afloop kan iedereen een mooie humusreceptenkaartje mee naar huis nemen.

Zaterdag 9 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

15 mrt Chufamix: Veggiedrinks!

Juicen is al een tijdje heel erg hip. Niet gek want het is erg gezond en lekker! Toch wordt dit meestal vooral gedaan met groenten en fruit. Met de ChufaMix kan je aan de slag met (harde) noten, zaden, granen en kruiden waarbij je kunt denken aan ondermeer amandel en haver. Eerst worden deze noten en zaden geweekt om vervolgens verwerkt te worden in de Chufamix. Met het uitpersen van de ingrediënten blijven de smaken en voedingswaarden intact waardoor je dus lekkere én gezonde drankjes zoals notenmelk!! kunt maken. 

Hoe je de lekkerste veggiedrinks maakt en welke verrassende kruiden je kunt gebruiken om jouw drink next level te maken gaan we je vandaag bijbrengen.

Vrijdag 15 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

16 mrt Sap: Slow & Highspeed

Gezond, fris en vitaminerijk het voorjaar in met sap!
De heerlijkste, gezonde vruchten- en groentensapjes komen net zo goed uit de slowjuicer als uit de highspeedblender. Wat zijn de voordelen van beide apparaten als het om sappen aankomt? Wel of geen verlies van vitamines en voedingsstoffen? Behoud van gezonde vezels? Snelheid? Smaak? Of niets van dit alles. Vandaag gaan we dit allemaal proefondervindelijk ervaren. Kom dus langs! Natuurlijk doen we je ook verschillende ideetjes en recepten kado. Het spreekt voor zich dat je ook verschillende sapjes mag proeven.

Zaterdag 16 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

17 mrt Workshop Ankarsrum Assistent Original

In de Workshop Ankarsrum Assistent Original ga je met een professional, die de Assistent uiteraard door en door kent, aan de slag met deze fantastische kneedmachine. Kookpunt voert de Assistent al geruime tijd in het assortiment en dat is zeker niet zonder reden. De workshop is volledig afgestemd op de klantbehoefte die wij dankzij jarenlang 'veldwerk' hebben leren kennen. De nadruk ligt op de vele toepassingen die de Assistent biedt en hoe je de mogelijkheden van deze elegante Zweedse krachtpatser maximaal kunt benutten. Bij aanschaf van een Assistent tijdens of na deze workshop wordt 49,- geretourneerd.

Zondag 17 maart van 13.30 tot 15.30 uur.