Kookwinkel voor heel Nederland

Agenda
27 jun Workshop Messen Slijpen

Workshop zit vol! Kijk op de website voor andere data.

Leer aanzetten en slijpen als de beste van onze messenexpert Janine! Met haar tips krijg je zelfs de botste messen weer scherp, en er is niks zo handig als een vlijmscherp mes voor al je keukenklusjes. 

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken om je mes vlijmscherp te krijgen. Je leert werken met aanzetstalen, keramiek, leren stroppen en wetstenen. Naast het slijpen zal er ook aandacht besteedt worden aan het onderhouden van een scherp mes. Als je het snijvlak van een mes onder een microscoop zou bekijken, zou je zien dat er allemaal kleine 'tandjes' op zitten. Tijdens verscheidene snijklusjes buigen deze tandjes om, en met het slijpen maak je deze weer egaal.

Voor het slijpen of polijsten zijn allerlei instrumenten verkrijgbaar. Slijpstenen, slijpstaven, slijpsystemen, elektronische mogelijkheden en zelfs on-the-go slijphulpen. Welke je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort mes, het materiaal, je wensen en je ervaring ermee. We leggen in deze workshop de focus vooral bij het slijpen op wetstenen.

Tip: Neem ook je favoriete eigen mes(sen) mee! Je begint met oefenen op een testmes van ons, maar uiteindelijk kun je de nieuw geleerde technieken ook op je eigen mes botvieren.

Donderdag 27 juni van 15.00 tot 17.00 uur.

28 jun Bakken op Inductie

Heter dan ooit; Inductie! Vandaag gaan we jullie alles vertellen over inductie. We laten zien dat het helemaal niet eng, anders of moeilijk is om te bakken op inductie. Inductie heeft de toekomst en vanaf vandaag weet je waarom. Fornuizen, pannen. Alles voor inductie!

Vrijdag 28 juni van 13.00 tot 16.00 uur.

 

29 jun Blender Battle

Altijd al willen weten welke blender het best voldoet aan jouw wensen en binnen jouw gebruiksprofiel past. Kom dan vandaag naar de Blender Battle bij Kookpunt en ervaar met je eigen oren, ogen én mond welke blender er voor jou bovenuit steekt. Onze blenderexpert staat klaar om al jullie blendergerelateerde vragen te beantwoorden en e.e.a. te verduidelijken door de blenders in werking te laten zien.

Zaterdag 29 juni van 13.00 tot 16.00 uur.

5 jul IJsmachine Battle

Vandaag gaan we ijs bereiden in en met verschillende ijsmachines. We zetten de  ijsmachines lijnrecht tegenover elkaar. Zo kun je perfect het verschil proeven tussen ijs uit de verschillende ijsmachines. Kijk welke bereidingstechniek en welke ijsmaker het beste bij je past en laat je inspireren. Uiteraard heb je de kans om al jouw vragen over het ijsmaken aan onze expert te stellen. Dat gebeurt uiteraard onder het genot van een ijsje!

Vrijdag 5 juli van 13.00 tot 16.00 uur.
 

5 jul Baristaworkshop

Inschrijven via www.kookpunt.nl !

In deze workshop leer je hoe je zelf de perfecte espresso kan zetten. Werken met espresso is werken met precisie. Onze huisbarista leert de deelnemers alle variabelen te beïnvloeden om de beste smaak uit de bonen te krijgen. Een goede espresso is natuurlijk de basis voor 99% van alle verschillende soorten koffiedranken.Ook het melkschuimen komt aan bod in deze workshop.

We raden je aan je eigen machine en koffiemolen mee te nemen. De inloop is vanaf 18:00, dit in verband met het opwarmen van de machines. Het is handig als je even laat weten welke machine je meeneemt, dan kunnen wij ons daarop voorbereiden. Door je eigen machine mee te nemen weet je dat alles wat je op de avond leert je ook thuis kunt doen. Aan het einde krijg je een stappenplan, receptenlijst en menukaartje mee naar huis, zo weet je thuis nog precies wat voor soort koffie je kunt maken met jouw machine. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen! Bij de workshop gebruiken we de bonen van Kookpunt en ook verzorgen we lekkerneijen van Olala Chocola. Graag ontvangen wij in de opmerkingen met welke espressomachine en molen u komt.

Vrijdag 5 juli van 18.30 tot 20.30 uur.

6 jul Inbranden van Plaatstaal

Laat je (vers aangeschafte) plaatstalen pan in één keer goed inbranden door dé pannenexpert van Rotterdam en verre omstreken. Door plaatstaal in te branden ontstaat op natuurlijke wijze een fantastische anti-aanbaklaag die ervoor zorgt dat je nooit meer anders wilt. Aanbranden en aanbakken behoren direct tot het verleden. Ook ben je van harte welkom met 'een pan van thuis', deze zal Ria met alle liefde éénmalig inbranden. 

Zaterdag 6 juli van 13.00 tot 16.00 uur.

6 jul Roken op de BBQ

Vandaag gaan we roken. Op de bbq welteverstaan. Kip, vlees, vis, groenten; je kunt het allemaal roken op de bbq. Ook laten we je zien hoe je de bbq op de juiste wijze ontsteekt, wat je allemaal kunt met rookmot en welke soorten er zijn en natuurlijk hoe (lang) je welk type product moet roken. We maken er een rokerige boel van!

Zaterdag 6 juli 2019 van 13.00 tot 16.00 uur.

12 jul Bakken in RVS

Het kan tot enorm veel frustratie leiden: bakken in een roestvrijstalen pan. Een veel gehoorde vraag is dan ook: waarom blijft alles zo plakken? Je moet misschien even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is bakken in een rvs-pan heerlijk. Om je een handje te helpen staat onze expert klaar voor al je vragen en laten we je zien wat je wel en niet moet doen om in een RVS-pan een geweldig gerecht te bereiden.

Vrijdag 12 juli tussen 13.00 en 16.00 uur

13 jul Portugese specialiteiten uit de Cataplana

Onze warmbloedige vrienden in Zuid-Europa weten er wel raad mee: de cataplana. Een Portugese koperen (of RVS!) pan die voornamelijk gebruikt wordt om schaaldieren in te bereiden. Door de vorm stoom en stoof je tegelijk waardoor de ingrediënten gelijkmatig gegaard worden. Benieuwd of trek gekregen? Kom dan langs in de winkel en Ria neemt je mee naar Portugal!

Zaterdag 13 juli van 13.00 tot 16.00 uur

19 jul Slijpcollege door messenexpert Janine

Onze messenexpert Janine staat 'in de pan' waar ze alles zal vertellen over het slijpen van messen, slijpstenen, aanzetstalen en verder over eigenlijk alles wat er komt kjken bij het op de juiste wijze slijpen en aanzetten van je mes(sen). Vrij toegankelijk, leuk en leerzaam. Janine beantwoordt je vragen met alle liefde.

Vrijdag 19 juli van 13.00 tot 16.00 uur.

20 jul Tajines: De smaken van Marokko

Verwen jezelf en jouw gasten deze zomer met een mediterrane lekkernij uit de tajine. Onze pannenexpert laat je precies zien hoe je zelf aan de slag kan gaan met een tajine. Tajine is de naam van deze kegelvormige stoofpot. Het is een vorm van slowcooking en wordt gebruikt voor het langzaam garen en stoven van vlees, vis en groentegerechten. Laat je inspireren en ontdek dit icoon van de Marokkaanse keuken.

Zaterdag 20 juli tussen 13.00 en 16.00 uur.

21 jul IJs uit de ijsmachine

Zodra de temperatuur stijgt, neem ook het verlangen naar een heerlijk zelfgemaakt ijsje toe. IJs dat je zelf maakt met een ijsmachine. Maar een ijsmachine... is dat eigenlijk wel iets voor jou? Wat voor ijsmachines heb je? En hoe smaakt dan zo'n ijsje uit een ijsmachine?

In ieder geval staat onze zelfvriezende ijsmachine de hele dag aan en ben je meer dan welkom om een lekker ijsje te komen eten.

Zondag 21 juli, de hele dag door.

26 jul Yoghurt & Kefir

Vandaag neemt Ria jullie mee in de wondere wereld van de melkzuurbacterie. Of om meer precies te zijn, in de wondere wereld van yoghurt en kefir. Yoghurt kennen we allemaal wel en kefir is een dik vloeibare, koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die oorspronkelijk vermoedelijk afkomstig is uit de Kaukasus. Ria vertelt hoe yoghurt en kefir tot stand komen, deelt verrassend tips en bereidingen met deze 2  friszure producten. Natuurlijk kan je ook een en ander proeven.

Vrijdag 26 juli van 13.00 tot 16.00 uur.

27 jul Blenderbattle: Sorbetijs!

Menno gaat onwijs lekker sorbetijs maken met en van seizoensfruit. Hij doet dit in een ijsmachine en in een Vitamix-blender. Kom gezellig langs en sla meerdere vliegen in één klap. Kijk hoe één van de beste bakkers lekker sorbetijs maakt, leer meer over welke wijze en welke machine jou het meest aanspreekt en kom niet in de laatste plaats genieten van een lekker sorbetijsje.

Zaterdag 27 juli van 13.00 tot 16.00 uur.